2020.08.01. | Kobzos Együttes

„Recés a szőlő levele”
A Kobzos Együttes koncertje a Kőröshegyi Zeneműhely udvarán!
Navratil Andrea – ének
Demeter László – koboz

A főképpen moldvai csángó guzsalyas énekekből válogatott koncertanyag középpontjába a balatoni táj egyik meghatározó növénye, a szőlő kerül. Szőlőlevél, bő termés és bor. Isten ajándéka. E csodálatos, kőröshegyi templom szomszédságában a koncert szakrális és régizenei összeállításokkal, énektanítással, mesemondással teljesedik ki.

A Kobzos Együttes 2006-ban alakult, kezdetben főképpen szakrális magyar népi énekek vokális, ill. hangszeres kísérettel történő előadására. Később az együttes repertoárja fokozatosan bővült; műsoraink között ma már a szakrális zenei koncerteken kívül megtalálhatók a különböző tájegységeket felölelő népzenei koncertprogramok, táncházak, gyermektáncházak és egyéb gyermekfoglalkozások, valamint úgynevezett régizenei koncertek, amelyek anyaga főként a középkori Európa zenei anyagából áll össze.

Tagjaik különböző népzenei és régizenei formációk közreműködőiként külön-külön és együtt is számos elismerésben részesültek az elmúlt évek során, a teljesség igénye nélkül: Népművészet Ifjú Mestere cím, NKÖM Bezerédj-díj, Bartók-emlékdíj, Magyar Művészetért Díj.

A koncertre a belépés az EMMI „Köszönjük Magyarország” program támogatásának köszönhetően INGYENES!