Régizenei és kamarazenei foglalkozások

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az egész-, vagy félnapos kamarazenei foglalkozásainkra!

Kiket várunk zeneműhelyünk régizenei foglalkozásaira?

  • A reneszánsz és a barokk furulyamuzsika valamint a csembalójáték kedvelőit
  • Családokat, gyerekeket és felnőtteket – a zenetanulás és-tanítás iránt érdeklődőket
  • Zenetanárokat, zeneiskolai növendékeket, diákokat, furulyás-együtteseket

Témakörök:

  • Elsősorban barokk furulyára írt szóló és kamaraművek
  • Régizenei előadásmódok, „basso continuo”, csembalójáték
  • Furulyás praktikák otthon és az iskolában
  • Szakmai (pedagógiai és művészeti) tapasztalatcsere
  • Az elektro-akusztikus furulyazene lehetőségei

A foglalkozást tartó házigazdák:

Fülep Benedek, régizene-blockflöte szakos zeneművész, -tanár. Felsőfokú zenei tanulmányait a Szegedi Egyetemen és a Grazi Művészeti Egyetemen végezte. Zenei mesterkurzusokat Magyarországon, Ausztriában, Svájcban és Németországban látogatott. A zeneoktatás mellett aktív előadó, önálló hangversenyek, szóló- ill. kamarakoncertek résztvevője. Jelenleg az Észak-Budapesti Tankerület és a Siófoki Tankerület tanára. A régizene és az egyházi zene mellett a furulyacsalád legmodernebb hangszerének megszólaltatója, az elektromos blockflöte mestere, egy egyedi fúziós zenei világ (historikus-szakrális zene) előadója.

Fülep-Bartis Ildikó, zongoraművész, -tanár, csembalista. Felsőfokú zenei tanulmányait a Debreceni Egyetemen valamint a Grazi Művészeti Egyetemen végezte. Jelenleg a Siófoki Tankerület tanára. Csembalójátékával számos kamarazenei hangverseny valamint zenekar résztvevője, a régizenei együttes muzsikálás alapjainak, a „basso continuo” művelője.

A foglalkozások díjai:

FÉLNAPOS

3 órás időkeret

EGÉSZNAPOS

9.00-12.00 | 13.00-16.00

Zeneiskolás diákcsoport vagy hobbi kamaraegyüttes részére (6-8 fő esetén) 3000.– Ft /fő-től 6000.– Ft / fő-től
Egyéni privát foglalkozás, szóló 5500.– Ft. / óra

A foglalkozások díját (előzetes egyeztetés után, számla ellenében) banki átutalással vagy SZÉP-kártyával lehet befizetni. Áraink szállást és étkezést nem tartalmaznak.

Hangszerek, művek, kották:

A foglalkozásokra a furulyacsalád bármely tagját szívesen fogadjuk. A régizenei műveket lehetőleg barokk fogású furulyákon, 440 vagy 415 Hz-es hangolású hangszereken szólaltatjuk meg. A foglalkozásokon elsősorban reneszánsz és barokk műveket szeretnénk játszani, de igény szerint egyéb zenei korból is örömmel várjuk kérdéseiket, előadásaikat. Az előadni kívánt művek címét a jelentkezés során megadhatja. A kurzusok során egy olasz 8´ lábas, egymanuálos (Giusti) csembalót biztosítunk.

Tervezett napirend, műhelymunka

A „félnapos kurzus” alatt 3 óra egybefüggő foglalkozást tervezünk, amely során egy-egy szóló vagy kamaraművet részletesen át tudunk gyakorolni, csembalókísérettel, igény szerint tanácsadással, kottaanyagok áttekintésével.

Az „egésznapos kurzus” 2×3 óra foglalkozás, egy órás ebédszünettel. Alkalom nyílik még több mű részletes átbeszélésre, gyakorlásra, kamarazenélésre. Szükség szerint külön gyakorló helységet is biztosítunk, így a csoport akár két részre is bontható. A nap folyamán bemutatjuk hangszereinket és bepillantást adunk zenestúdiónk felszerelésébe, ahol az elektro-akusztikus furulya is megtekinthető.

Azokkal, akik több napra érkeznek, kötetlen beszélgetéseknek is szeretnénk akár egy-egy közös étkezéssel vagy helyi nevezetesség megtekintésével alkalmat teremteni.


Időpontfoglalás & bejelentkezés

Infó, kapcsolatfelvétel: Fülep Benedek, +36 20 3786592


Szállás & étkezési lehetőségek:

Igény szerint közeli szálláshelyek foglalásában valamint étkezés megszervezésében segíteni tudunk. Településünkön a közvetkező szolgáltatókat ajánljuk szeretettel:

Élményvölgy Gyermek– és Ifjúsági Tábor  | www.tortenetipark.hu

Borkúti Panzió és Appartmanok | www.borkuti-panzio-es-apartman.hu

Muskátli Vendéglő Kőröshegy | facebook.com/muskatli.koroshegy


Igazi táborozó hangulatban – Nyáron sátorhelyet is kínálunk udvarunkban!

A kalandravágyóbbak részére, akik szívesen maradnának egy estét a zenélést követően, de keresik a legkedvezőbb és legegyszerűbb megoldást, nyári időszakban tágas Zeneudvarunkon szeretettel kínálunk fel parcellát kisebb-nagyobb sátornak, szerény felszereléseinkkel: van villany, kerti csap, WC és (ha süt eleget a nap) melegvizes kerti zuhanyzó. Ez a lehetőség alkalmat rejt a foglalkozások után akár egy közös grillezésre, bográcsozásra, vagy akár egy könnyed, tábortűz melletti éneklésre, beszélgetésre… 

Infó, kapcsolatfelvétel: +36 20 3786592