Tájékoztató

Kiket várunk zeneműhelyünk foglalkozásaira?

  • A reneszánsz és a barokk furulyamuzsika valamint a csembalójáték kedvelőit
  • Zenetanárokat, növendékeiket, furulyás-együtteseket
  • Családokat, gyerekeket és felnőtteket – a zenetanulás és-tanítás iránt érdeklődőket

Témakörök:

  • Miért éppen furulyás vagy? A furulyázás ismereteinek állomásai
  • Régi korok zenéje és azok üzenete ma
  • Régizenei előadásmódok, „basso continuo”, csembalójáték, közös muzsikálás
  • Furulyás praktikák otthon és az iskolában

A foglalkozást tartó házigazdák:

Fülep Benedek, régizene-blockflöte szakos zeneművész, -tanár. Felsőfokú zenei tanulmányait a Szegedi Egyetemen és a Grazi Művészeti Egyetemen végezte. Zenei mesterkurzusokat Magyarországon, Ausztriában, Svájcban és Németországban látogatott. A zeneoktatás mellett aktív előadó, önálló hangversenyek, szóló- ill. kamarakoncertek résztvevője. A régizene és az egyházi zene mellett a furulyacsalád legmodernebb hangszerének megszólaltatója, az elektromos blockflöte mestere, egy egyedi zenei világ (könnyű klasszikus-szakrális zene) előadója.

Fülep-Bartis Ildikó, zongoraművész, -tanár, csembalista. Felsőfokú zenei tanulmányait a Debreceni Egyetemen valamint a Grazi Művészeti Egyetemen végezte. Csembalójátékával számos kamarazenei hangverseny valamint zenekar résztvevője, a régizenei együttes muzsikálás alapjainak, a „basso continuo” művelője.

Jelentkezési díjak:

Aktív/ hangszeres Passzív / kísérő
Regisztráció 5000 HUF 5000 HUF
Részvételi díj 10 000 HUF 5 000 HUF

Igény szerint szállást és étkezést kínálunk:

Ebéd menü: 1000 HUF
Szállás (2 éjszaka) + Étkezés (teljes ellátással) 11000 HUF

Hangszerek, művek, kották:

A foglalkozásokra a furulyacsalád bármely tagját szívesen fogadjuk. A régizenei műveket lehetőleg barokk fogású furulyákon, 440 vagy 415 Hz-es hangolású hangszereken szólaltatjuk meg.

A foglalkozásokon elsősorban reneszánsz és barokk műveket szeretnénk játszani, de igény szerint egyéb zenei korból is örömmel várjuk kérdéseiket, előadásaikat. Az előadni kívánt művek címét a jelentkezés során megadhatja. (Kérjük, lehetőség szerint hozzon magával egy kottatartót.)

A kurzus során egy olasz 8´ lábas, egymanuálos (Giusti) csembalót biztosítunk.

Szállás & Étkezés:

Szállást igény szerint a közvetlen szomszédságunkban lévő Élményvölgy Gyermek– és Ifjúsági Táborban tudunk biztosítani, teljes ellátással (napi 3x étkezéssel). www.tortenetipark.hu

Elhelyezés: 5-9 fős szobákban, (emeletes ágyakkal) + előadótermek, gyakorlási lehetőséggel

Felszerelés: közös WC, zuhanyzó, közös étkező, kert, terasz, lehetőség nyílik a szabadban zenélni!

Találkozás: 2019. augusztus 23. péntek, 10-12 óra között Zárás: 2019. augusztus 25. vasárnap

A foglalkozások tervezett napirendjét a jelentkezők számának ismeretében alakítjuk ki, amely tartalmazni fogja az egyéni foglalkozások, az együttes muzsikálás, valamint a szabadidős lehetőségeket is. Reményeink szerint alkalmunk fog nyílni néhány helyi nevezetességet is együtt megtekinteni valamint egy közös étkezést, és kötetlen beszélgetéseknek is alkalmat teremteni.

Egyéb tudnivalók:  

Az 5000.– forintos regisztrációs díj augusztus 20-ig banki átutalással fizethető be. A szállásfoglalás és a helybiztosítás miatt ajánljuk, hogy az online jelentkezési lapot mihamarabb töltsék ki.

A részvételi díj illetve az általunk foglalt szállás – étkezés díjak kiegyenlítése a helyszínen készpénz befizetéssel vagy előzetes banki átutalással történik. Kérjük számlaigényüket előre jelezzék. A regisztrációs díj a részvétel lemondása esetén vissza nem térítendő, de átruházható.

Mivel kurzusunk nem bentlakásos jellegű, ezért szállást kiskorú jelentkezők részére csak felnőtt kísérő személlyel foglalhatunk, felelősséget kizárólag a foglalkozások keretein belül vállalunk.

Kőröshegyi Zeneműhely, Fülep Benedek